Argila expandata - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Argila expandata

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Argila expandata

  • Argila expandata este prezenta sub forma de bile de argila pentru spatii verzi, izolatii, drenaj, betoane usoare (sape). Proprietati: lejera, imputrescibila, protejeaza impotriva umiditatii, are rol de izolant termic si fonic, nu ia usor foc. Compozitie: argila cu continut ridicat de carbonat, expandata si coapta in cuptoare. Domeniu de utilizare: realizarea de drumuri, terase, platforme, plantatii, terenuri de sport. In vrac: izolatia podurilor, a peretilor, utilizata in betoane usoare, izolante, in betonul de umplutura, sape etc....mai mult despre Argila expandata...[1]


ARGILA EXPANDATA (CHERAMZIT)

Datorită proprietăţilor excelente de izolaţie termică şi fonică, cheramzitul este agregatul ideal pentru pardoseli, betoane uşoare de umplere şi egalizare şi, pentru betoane cu structură densă. Este folosit pe scara largă ca umplutură rezistentă la intemperii, drenaj in construcţii subterane şi supraterane, ca strat portant pentru gazon şi afânarea solului.

Cheramzitul nu este un produs din zgură de furnal şi nici nu are la bază un amestec de cenuşă de centrale termice - acesta fiind un produs obţinut prin arderea argilei expandate. Nu conţine solvenţi, aditivi şi fibre, nu este nociv şi radioactiv îndeplinind toate condiţiile de igienă pentru locuinţe impuse de U.E.

Cheramzitul nu putrezeşte şi nu mucigăieşte in condiţii de umiditate ridicată sau in apă şi nu capătă miros. Este rezistent la temperaturi ridicate şi este un material de construcţie neinflamabil din clasa de exigenţă maximă la incendiu A1 conform DIN4102. Cheramzitul are coeficientul de absorbţie a apei foarte mic şi işi recapătă proprietăţile iniţiale după uscare. După timp îndelungat de şedere în apă nu işi schimbă forma, structura poroasă unicapilară şi nu se tasează.


Este rezistent la temperaturi joase şi nu se descompune dupâ îngheţ-dezgheţ putând fi utlizat la betoane in aer liber.

In ceea ce priveşte domeniile de utilizare, cheramzitul este ideal pentru efectuarea lucrărilor de drenaj şi chiar pentru plantarea spaţiilor verzi pe acoperişuri. De asemenea, acesta poate fi utilizat ca strat portant pentru gazoane, la amenajarea grădinilor, la ghivecele cu flori şi jardiniere, ca strat de bază care ajută la dezvoltarea plantelor favorizând circulaţia aerului.


Cheramzitul mai poate fi folosit de asemeanea la:

• Izolaţii termice şi fonice pentru pereti exteriori-în calitate de umplutută;

• Izolaţii termice şi fonice pentru pardoseli şi acoperişuri; mai mult despre Argila expandata[2]

Unelte personale