Pavele - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Pavele

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [1 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Pavele

ISTORIC PAVELE:

Conceptul de unitati pentru pavare fixate pe un strat de nisip este folosit de mult timp. Cele mai vechi marturii ale acestor „inventii“ au fost localizate in zona de origine a civilizatiei minoice care se pare ca a descoperit pavajul in urma cu 5.000 de ani.

In tara noastra, pavajul a fost folosit a acum mai bine de 2.000 de ani la constructia unei retele de drumuri care faceau legatura intre provinciile imperiului. Ea masura peste 80.000 km si avea sa fie folosita si de cruciati, 1.000 de ani mai tarziu, pentru a ajunge la Ierusalim.

Productia pavajului a cunoscut o perioda de relansare dupa de al-II-lea razboi mondial in timpul reconstructiei Europei. Germanii au diversificat formele de productie si au integrat culori in cele din beton. In anii ‘60, tot germanii, cu ajutorul unor utilaje speciale, au facilitat productia pe scara larga a pavelelor din beton. Datorita cererii tot mai mari din anii ‘70, producatorii s-au vazut „obligati“ sa achizitioneze aceste utilaje, si astfel productia a ajuns la niveluri de vanzare nemaiintalnite pana atunci. Astazi, Germania produce peste... un miliard de metri patrati de pavele pe an, reprezentand un sfert din totalul vanzarilor din lume.

AVANTAJE
- aspect estetic deosebit;
- rezistenta la gelivitate (îngheţ-dezgheţ repetat) prin aditivi de impermeabilizare şi antiîngheţ-dezgheţ;
- rezistenţă la uzură foarte bună datorită materialului dens, omogen, obţinut prin vibrare;
- colorarea betonului cu pigmenţi speciali rezistenţi la îmbătrânire;
- grosimea pavelelor superfinisate poate varia de la 35 la 80 mm, în funcţie de dorinţa beneficiarului şi eforturile mecanice pe care le va suporta suprafaţa pavată;
- rezistenţe mecanice ridicate;
- recuperarea integrală la desfiinţarea pavajului;
- permite aerisirea solului şi un drenaj eficient datorită interstiţiilor dintre pavele;...mai mult despre pavele...[1]
Unelte personale