Vată minerală - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Vată minerală

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [5 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Vată minerală

Vata minerala de sticla

Vata minerala de sticla este produsul pentru izolatie cel mai folosit din lume - si pe buna dreptate.

Spre deosebire de alte tipuri de izolatie, vata minerala de sticla ofera atat izolatie termica cat si acustica, avand o clasificare A1 de comportament la incendii conform Clasificarii Europene. Desigur, izolatia cu vata minerala de sticla aduce economii de energie importante, ceea ce inseamna ca si costurile instalarii vatei minerala de sticla intr-o caldire se vor acoperi de la sine in 2 sau 3 ani – un profit de neegalat.

Utilizand noua noastra tehnologie avansata patentata, Knauf Insulation produce o gama larga de produse pentru izolatie din vata minerala de sticla de inalta calitate, pentru o varietate de aplicatii. Oferind produse concepute pentru acoperisuri inclinate, pereti despartitori, pereti interiori, vata minerala de sticla produsa de firma noastra este un produs extrem de versatil.

Vata minerala de sticla Kanuf Insulation este rezistenta la descompunere, non-higroscopica, nu favorizeaza aparitia parazitilor si a ciupercilor, mucegaiului sau bacteriilor. Este neutra din punct de vedere chimic si nu contine impuritati. ...mai mult despre Vată minerală...[1]


Vata minerala bazaltica

Vata minerala bazaltica are ca principala materie prima roca bazaltica. Roca amestecata cu cocs si calcar, se topeste in cuptoare cupola la temperaturi de circa 1500º C.

Materialul topit este dirijat catre un mecanism cu roti care produce, prin viteza mare de rotatie fibre minerale cu un diametru mediu de 0,005 mm.

Acestora li se adauga un liant, iar in cazul produselor hidrofobizate un adaos special, care imbraca fibrele intr-o pelicula hidrofoba.

Produsele din vata minerala bazaltica ofera o mare eficienta termoizolanta si o buna rezistenta la compresiune datorata orientarii fibrelor dupa o structura generala nedirectionala - majoritar orizontale iar restul predominant verticale - ce asigura rigiditatea si stabilitatea dimensionala a materialului.

Calitatile termoizolante
  • Conductivitatea termica a materialului termoizolant depinde de temperatura. Vata minerala bazaltica are proprietati termoizolante bune care raman neschimbate.
  • Rezistenta la umiditate. Spatiile capilare ale materialelor termofonoizolante nu trebuie sa favorizeze absorbtia de apa in masa materialului.

In cazul produselor din vata minerala bazaltica, impregnarea fibrelor cu o substanta hidrofoba permite utilizarea acestora, spre exemplu, ca strat hidroizolator pentru structuri de pardoseala.

  • Fonoizolare - Structura speciala a vatei minerale bazaltice permite utilizarea acesteia in scopul izolarii fonice a unei locuinte, de exemplu prin pereti dublii.

Izolarea cu acest material reduce riscul undelor sonore stationare dintre doua suprafete, iar in cazul peretilor de compartimentare asigura o izolatie excelenta la zgomot aerian. Acest fapt este bineinteles valabil si pentru peretii de inchidere a fatadelor si pentru zgomotul provenit din exterior....mai mult despre Vată minerală...[2]

Unelte personale