Polistiren - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Polistiren

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [7 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Polistirenul

Polistiren expandat
Polistiren expandat...[1]

Polistirenul 1933. Pus la punct de germanul Wulff, este folosit pentru jucării, ambalaje alimentare, carcase de radio etc. În 1933 firma BASF inventează polistirenul expandat (zăpada artificială) utilizat ca izolant termic si element antisoc....mai mult despre Polistiren...[2]

Polistiren expandat versus extrudat

Polistirenul expandat poate fi utilizat la constructiile noi si renovari, fiind disponibil sub forma de panouri cu grosimi de la 1 cm pana la 10 cm. Este utilizat in primul rand la exteriorul cladirii, dar si la acoperis, tavan si sistemele de incalzire in pardoseala. Pentru o izolare termica cu EPS la exterior este recomandata folosirea placilor cu grosimea de 80 mm, dar in nici un caz mai subtiri de 50 mm. Nu incercati sa “economisiti” prin reducerea grosimii placii de EPS pentru ca veti cheltui mai mult cand veti fi nevoiti sa faceti reparatii.


In cazul izolarii pardoselilor supuse unui trafic intens, cea mai buna alegere este, fara indoiala, polistirenul extrudat, datorita duritatii si rezistentei mecanice cu mult mai bune decat cele ale EPS-ul. Totodata, XPS-ul are o reputatie solida pentru fiabilitatea si rezistenta superioara la efectele distructive ale naturii. Principalul considerent la compararea termoizolatiilor este capacitatea de a impiedica pierderile de caldura. Concret, vom lua in calcul fie rezistenta la transfer termic (R - mai eficienta cu cat este mai mare), fie coeficentul de transfer termic (CTT - trebuie sa fie cat mai mic). Insa CTT-ul poate varia in functie de caracateristicile de fabricare si conditiile de utilizare....mai mult despre Polistiren...[3]


Cofraje polistiren

Cofrajele polistiren au la baza tehnologia moderna germana cu o reputatie la nivel mondial. Sistemul ecologic de cofraje polistiren pe care societatea noastra vi-l pune la dispozitie prezinta o serie de avantaje de natura a le spori popularitatea in raport cu tehnologia concurenta ( ). Printre avantajele ce-i confera reputatie amintim caracterul nepoluant si economic, gradul mare de izolare si rapiditatea executiei....mai mult despre Polistiren...[4]

Etape in montarea polistirenului

1. Pregatirea suprafetei Peretele trebuie bine curatat de praf si apoi spalat cu jet de apa sub presiune. Lasati apoi sa se usuce perfect. Peretii foarte absorbanti (ex. BCA) trebuie tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce prea repede.


2. Aplicarea mortarului pe placi Preparati intr-un recipient mortarul, respectand cantitatile pentru amestec. Aplicati mortarul in jurul placii sub forma unei benzi cu o latime de 3-4 cm. In centru, asezati cateva gramajoare cu un diamentru de prox. 8 cm. In urma presarii trebuie ca mortarul sa ocupe 40% din suprafata placii.


3. Pozitionarea placilor pe perete Aplicati placile una langa alta incepand de la baza peretelui, de la un colt, mergand pana la partea superioara a peretelui mentinand o linie dreapta. Miscati placa aplicata pana ajunge sa se fixeze bine langa celelalte placi.


4. Fixarea placilor in dibluri Placile de polistiren se fixeaza cu dibluri atunci cand peretii sunt denivelati iar placile nu pot adera perfect la suprafata acestora. Aveti grija sa nu iasa in afara placilor de polistiren capetele diblurilor. Se infig bine in perete folosind un ciocan. Dibluirea se face cu cel putin 6 dibluri pe mp.


5. Aplicarea mortarului de fixare Dupa intarirea mortarului cu care s-au fixat placile trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Pentru aceasta se aplica un strat de mortar pe o suprafata de aproximativ 1 m in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care mai apoi se va derula pana jos la soclu.


6. Prinderea plasei de armare Plasa de armare se acopera cu un strat de mortar incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Acest strat protector trebuie sa acopere plasa in intregime. Grosimea stratului trebuie sa fie de aproximativ 3-5 mm.


7. Montarea coltarelor cu plasa Colturile cladirii fiind predispuse lovirii, trebuie sa montam coltare metalice pe o inaltime de 2 m de la sol. Astfel colturile cladirii vor fi protejate de actiunile mecanice.


8. Netezirea suprafetei Suprafata stratului protector se poate netezi inainte sa se usuce. Folositi o drisca cu burete sau o bucata de polistiren. Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector. Dupa uscare suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative....mai mult despre Polistiren...[5]

Unelte personale