Alama - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Alama

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Alama

alama regala®

Un aliaj important pentru aplicatii tehnice este alama comuna. Acest aliaj cupru-zinc nu este durificabil prin precipitare; de aceea, valori ridicate ale duritatii si rezistentei se vor obtine prin deformare la rece.

alama regala® (royal brass), folosita la producerea sistemelor de finisaj din gama PROLUX™, este un aliaj special (alama de tip α + β), cu un continut de zinc cuprins intre 39 % si 46 %. Ea armonizeaza proprietatile alamei de tip α (cu proprietati precum deformabilitate buna la rece, deformabilitate mica la cald si prelucrabilitate foarte buna) si ale alamei de tip β (cu proprietati precum deformabilitatea redusa la rece, dar foarte buna la cald).

alama regala® (royal brass) este supusa unui tratament chimic ce presupune recoacere moale de la 4500C pana la 6000C, detensionare la 200 – 2750C, recoacere la 300 – 4500C pentru durificare, cu timp de mentinere de aproximativ 3 ore.


alama regala® (royal brass) este un aliaj cupru-zinc aliat (alama speciala) ce are in componenta numeroase alte adaosuri chimice: plumb, nichel, staniu, fier, aluminiu, etc.

alama regala® (royal brass) are proprietati mecanice si constructive mult ameliorate – ca urmare a tratamentului termic la care este supusa – o prelucrabilitate imbunatatita, o ductilitate superioara (capacitatea de indoire a metalelor), o rezistenta ridicata la coroziunea in atmosfera si la uzura. Rezistenta superioara la coroziune e datorata stratului protector de la exterior obtinut prin lustruire mecanica, mult mai solid chiar decat cuprul pur.

alama regala® (royal brass) are o noblete naturala specifica. Luciul aparte al alamei este foarte rezistent si nu dispare la contactul cu atmosfera inconjuratoare.mai mult despre alama[1]

Bare alama

Profile bare alama: Rotunde, Patrate, Hexagonale si Dreptunghiulare

Dimensiuni bare alama: orice dimensiune, la cererea clientului.

Materiale si aliaje folosite pentru bare alama:

  • ALIAJ CUPRU-ZINC CONFORM STAS 199/2-86 CuZn37, CuZn36Pb1.5, CuZn39Pb2, CuZn39Pb3, CuZn40Pb2, CuZn37Al1, CuZn40Al2, CuZn40Mn2, CuZn31Si
  • Sau altele impuse de client.

Compozitia chimica bare alama realizate de METAL NEF acopera intreaga gama de calitati de alama existente, conform cu STAS-urile romanesti si internationale.

Asigurarea calitatii pentru bare alama este politica declarata a managementului societatii.

Bare din alama vor fi insotite la livrare de certificat de calitate/conformitate si buletin de analiza spectrala. ... Bare alama - Detalii tehnice ...mai mult despre alama[2]

Unelte personale