Adezivi - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Adezivi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [8 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Adezivi

Avantaje

Adezivii sunt special proiectati pentru diverse tipuri de materiale cum ar fi: lemn, materiale, plastice, sticla, metal, ceramica, display-uri, hartie, piele, fibre sintetice, componente electrice, etc.

Acesti adezivi au fost proiectati pentru toate industriile si pot fi folositi atat pentu sigilare cat si pentru umplere

Lipire curata

Batoane de adeziv produse de Elettrograf sunt solide fara solventi si nu produc mirosuri neplacute. Deasemenea nu sunt toxice, neinflamabile, sunt monocomponene si pot fi usor distribuite si obtinandu-se o lipire curata.

Lipire rapida

Sistemele de aplicare Elettrograf folosesc batoane de adeziv care sunt topite la temperature mari si au ca efect lipirea instantanee la cald. Sunt suficiente cateva secunde pentru lipire. ...mai mult despre Adezivi[1]

Tipuri de adezivi

Adezivii vinilici sunt de culoare alba si au un aspect de lapte vascos. Sunt destinati lipirii hartiei, cartonului, tesaturilor textile, dar mai ales asamblarii pieselor din lemn si derivatelor din lemn, fiind utili in lucrari de tamplarie interioara si reparatii de obiecte care nu sunt supuse umiditatii. Insa pentru lipirea obiectelor de lemn aflate in exterior care trebuie sa reziste la diverse intemperii (caldura, apa, frig) sunt de preferat adezivii poliuretani. Utilizarea adezivilor vinilici nu necesita nici o pregatire speciala, doar curatarea suprafetelor ce urmeaza a fi asamblate. Trebuie sa stiti ca un adeziv vinilic vechi, poate fi inmuiat si dezlipit prin injectare cu otet.


Adezivii epoxidici sunt de fapt rasini sintetice care au consistenta unei creme sau paste. Inainte de folosire, trebuie amestecate doua componente; adezivul ca atare si intaritorul. Proportiile va sunt specificate pe ambalaj. Acest tip de adeziv este utilizat la asamblarea materialelor rigide deoarece are o putere foarte mare de lipire echivalenta cu o adevarata sudura, care permite realizarea unor asamblari solide, rezistente la umiditate, intemperii si caldura (pana la 250°C). Adezivii epoxidici sunt de doua feluri: opaci si translucizi, dar toti se pot vopsi. Trebuie sa aveti grija ca lipirea cu acesti adezivi sa nu se realizeze la o temperatura de sub 5°C, pentru ca asamblarea nu va mai fi posibila.

Sub forma de betigase rigide cu diametrul de 1 cm, adezivii termofuzibili sunt in esenta cleiuri calde. Trebuie sa fiti cu bagare de seama la culorile betigaselor care indica diferitele calitati ale cleiului. Acestea pot fi utilizate pentru reparatii mici sau fixari temporare. Folosite cu precadere in tamplaria industriala, cleiurile termoinfuzabile care se gasesc de vanzare nu au aceleasi calitati de aderenta. Pe de alta parte, fiind vorba despre cleiuri reactive la caldura, se recomanda indepartarea pieselor astfel lipite de orice surse de caldura (radiatoare, spoturi pentru iluminat).


Adezivii metalicrati sunt destinati lipirii sticlei si repararii suprafetelor mici. Acestia au in compozitie doua elemente: rasina si activatorul, lichide perfect incolore care nu trebuie amestecate. Ele au o buna rezistenta la umiditate si caldura, ceea ce permite lipirea cu success a oglinzilor retrovizoare de parbriz, a accesoriilor pe usile cu vitraliu, a unor vaze sparte, etc. ...mai mult despre Adezivi[2]

Adezivi gresie si faianta - interior

Caracteristici generale

Adezivul pentru gresie si faianta pentru interior este o pulbere de culoare gri ce serveste la lipirea placilor ceramice, mozaicuri, placilor din piatra naturala, placilor de constructie si izolatoare pe suposturi usoare la interiore.

Mod de utilizare

Suportul pe care se aplica trebuie sa fie rezistent, lipsit de praf. Se amesteca pana la omogenizare (omogenizarea corecta se face cu un malaxor electric) un sac de adeziv pentru gresie si faianta cu aproximativ 6 (sase) litri de apa. Se aplica intr-un strat cu o grosime uniforma, se stiaza cu o mistrie dintata pe cca.a 5 grade fata de suport.

Pentru 1 metru patrat de gresie, faianta etc. este nevoie de aproximativ 3 kg adeziv preparat.

Prezentare
- se ambaleza la saci, din hartie cu doua straturi care sunt secureizati cu o folie de plastic intre cele doua straturi de hartie impotriva umiditatii, in doua forme: la 25 kg si 5 kg .
- se livreaza paletizat (50 saci/25kg - 1250 kg/palet, 50saci/5kg – 250 kg/palet) ...mai mult despre Adezivi[3]

Benzi adezive si adezivi

Utilizand tehnologii inovatoare, am dezvoltat produse adezive pentru o multitudine de aplicatii industriale, de la asamblari structurale la mascare si asamblare.


Fiind special conceputi pentru a asambla materiale din noile generatii, adezivii 3M sunt ideali pentru procesele actuale de productie.


Benzi dublu adezive

Benzile dublu adezive sunt folosite in multe domenii de activitate, fiind o alternativa eficienta la sistemele traditionale de asamblare. Folosind benzile dublu adezive 3M veti avea o mai mare libertate de proiectare iar asamblarile pe care le realizati vor fi mai mai usor de realizat si mai rezistente. ...mai mult despre Adezivi[4]

Unelte personale